Blog Saya sudah berpindah

Anda akan dibawa ke Website baru secara automatik dalam masa 3 saat. Jika tidak, Sila Layari
https://mentauscraft.wordpress.com
dan kemaskini bookmark anda. Terima Kasih

TUKANG BESI DAN SARUNG PARANG: VIDEO ASAH PARANG

Khamis, 16 Disember 2010

VIDEO ASAH PARANG

Ramai yang bertanya tentang cara mengasah parang yang betul. Kalau nak ditulis memang panjang. Jadi ada pulak yang volunteer nak buatkan video. Saya ucapkan terima kasih kepada En. Emperor atas segala usaha. Saya harapkan ada manfaatnya video ini. Kalau ada yang lebih tahu, tak salah kalau nak memberikan komen.
Anda boleh klik kat sini untuk pautan video cara-cara mengasah parang

 

7 Ulasan:

Di 16 Disember 2010 12:25 PTG, Blogger Emperor berkata...

sebaiknya download video ni...free aje...jadi kalau dh simpan dlm laptop/pc, laju sket nk tgk & senang buat rujukan...

 
Di 16 Disember 2010 5:33 PTG, Anonymous Mohd Adinor berkata...

Salam,

Terima kasih bro.lama dah tunggu ni.

Mohd Adinor
Gemencheh

 
Di 29 Disember 2010 12:43 PTG, Blogger ysa berkata...

Salam
Kami dah minta ahli kariah Surau tengok video Tuan.Harap lps ni kita boleh buat kerja2 kenduri berbekal parang yang lebih tajam.

Kena buat tempat mengasah yang Tuan cadangkan.Terimakasih kerana berkongsi ilmu

 
Di 17 Januari 2011 9:50 PG, Anonymous anak bongsu berkata...

bubuh sabun mandi memang berkesan.... ini adalah antara tips yang di ajar oleh atok sayer.... darah binatang sembelihan tidak lekat, ibarat air di daun keladi....

 
Di 29 Mac 2011 11:10 PG, Anonymous Solas berkata...

Terima kasih kepada En Zamri atas perkongsian ilmu mengasah parang. Semoga Allah SWT membalas jasa baik beliau.

 
Di 24 April 2011 4:11 PTG, Anonymous MJamal berkata...

Kalau mata paku keretapi, asahan untuk batu yang mula2(P200)asah secara kering. Saya dah cube, sebab mata paku keretapi keras sikit.

 
Di 11 Ogos 2013 7:20 PTG, Anonymous azzam pasoh berkata...

terima kasih abang zamri kerana kongsi ilmu asah parangni.saya dah banyak bilah parang boli kat abang zamri ni,terbaeekkk...

 

Catat Ulasan

Langgan Catat Ulasan [Atom]

Pautan pada catatan ini:

Buat Pautan

<< Laman utama